fbpx

Konfirmation 2023

Skal du holde konfirmation og står du og mangler du inspiration til underholdning eller typer af aktiviteter til festen?

Planlægning af en konfirmation kan være en spændende, men også overvældende oplevelse. Det er vigtigt at opstille et budget og oprette en tidslinje og checklister for at holde styr på tingene.
Undersøg og book leverandører i god tid, og vær ikke bange for at spørge om hjælp fra andre, for eksempel familiemedlemmer eller venner.
En vigtig del af planlægningen er også at finde på nogle sjove og underholdende indslag eller aktiviteter til festen, så både konfirmand og gæster får en mindeværdig fest.
Husk at have det sjovt og nyde planlægningsprocessen.
Læs med her og bliv inspireret til en god ide, uanset om du selv er kommende konfirmand, en veninde/ven til en konfirmand, forældre eller søskende.

Her får du 11 gode ideer, som du måske kan bruge til den kommende konfirmation.

1) Lav en konfirmation med et tema

Det er altid en sjov oplevelse for dine gæster når man inviterer til en tema fest.
Der er mange muligheder, men det kan for eksempel være et tema som læner sig op af konfirmandens interesser, såsom fodbold, dans, et særligt idol, en ynglingsfilm, et computerspil eller blot et tilfældigt tema såsom 00’erne, Harry Potter, karaoke, havfrue, batman, sommerfest eller noget andet skørt og sjovt.
Man kan købe en masse samlede fest kit på for eksempel partyinabox.dk eller temafest.dk.

2) Gæstebog med et twist

Vælg en eller flere af mulighederne, som dine gæste skal gøre.
– Lig et polariodkamera og bed dine gæste lægge et foto af dem selv på den side i bogen, hvor de skriver noget.
– Bed gæsterne skrive 1-3 gode ideer til oplevelser som de tænker konfirmanden skal prøve i løbet af sit liv og hjælp konfirmanden med at lave en bucketliste.
– Bed gæsterne skrive om et sjovt minde om konfirmanden.
– Photo booth såsom en SelfieCircle. Bed gæsterne om at lave en hilsen til konfirmanden.

3) Candybar

En candybar kan være et sjovt (og ikke mindst lækkert) indslag til konfirmationen. Det ser super flot og festlig ud i et festlokale og gæsterne kan gå og snacke slik når de vil.

4) En coctailbar

En bar med drikkevarer er en sjov og indbydende måde at give gæsterne en sjov aktivitet til din konfirmation, hvor de selv kan gå hen og lave sjove og lækre drinks til dem selv.
Baren kan sagtens være alkoholfri hvis man ønsker dette, men med mulighed for at mixe og matche sjove og firnurlige drinks med forskellige farver, isterninger i sjove former og farver, spiseligt glitter, sliktopping eller flødeskum.’
En bar med drikkevarer er en sjov og indbydende måde at give gæsterne en sjov aktivitet til din konfirmation, hvor de selv kan gå hen og lave sjove og lækre drinks til dem selv.
Baren kan sagtens være alkoholfri hvis man ønsker dette, men med mulighed for at mixe og matche sjove og firnurlige drinks med forskellige farver, isterninger i sjove former og farver, spiseligt glitter, sliktopping eller flødeskum.

5) Bingo – Find en gæst der

Spillet går ud på at lave en bingoplade, som vi kender den.
Men i stedet for tal, skriver man nogle tilfældige fakta, som for eksempel: “Har hvid skjorte på” eller “har været gift i mere end 15 år” “Yngre end XX” “Ældre end XX” “går med briller” “Har hund”, “Har kat”, “Er en fætter/kusine til konfirmanden” “er under 10 år”.
Denne aktivitet kræver at man forbereder sig lidt og sørger for at kende sine gæster, da det er vigtigt at kunne få 3 på stribe eller fuld plade. Så det nytter ikke noget at lave nogle udsagn som aldrig ville passe på gæsterne.

6) Lav en sang/rap om konfirmanden

Del gæsterne op i grupper eller hvis de sidder på borde, så brug dem som grupper.
Gruppen skal nu sætte sig sammen og finde på en sjov sang om konfirmanden. Evt sæt tid på, og giv grupperne 15-30 min at færdiggøre deres rim/sang.
Til sidst skal alle fremføre sangen for de andre og der vil blive lavet en afstemning om hvilket hold der var bedst.

7) Få konfirmandens venner til at lave en videohilsen.

Det er altid sjovt både for konfirmand og gæster at se hvad vennerne kan finde på at sige i en videohilsen til æresgæsten.
Det kræver at man er ude i god tid og får fat i vennerne et stykke tid inden konfirmationen.

8) Lav en sjov/sød video om konfirmanden

Going down memory lane med konfirmanden.
Man kan samle en masse filmklip og fotos fra spæd til nu og lave en sød video hvor gæsterne kan mindes og se hvor sød han/hun var som lille og hvor stor han/hun nu er blevet. Det er altid sjovt og mindeværdigt at se.
Denne øvelse kræver også at man er ude i god tid og har lidt tekniske evner til at sætte billeder og film sammen.

9) “Hvad er der på din telefon-bingo”

Dette er også en bingo leg som får aktiveret alle gæsterne og man kan grine og snakke sammen om de forskellige ting som gæsterne finder og måske også blive overrasket over hvad folk egentlig går rundt med i deres telefoner.
Gæsten der får flest point vinder.

10) Lav en kahoot om konfirmanden

Find en masse sjove fun facts om konfirmanden og lav en kahoot, som alle gæsterne skal deltage i. Her gælder det om at kende konfirmanden allerbedst.
Har man ikke mulighed for at lave en kahoot, kan det også gøres i en papirversion med en “Hvad passer på konfirmanden?” og stil to forslag op foran hinanden for eksempel:
X sover helst længe vs. X står helst tidligt op
X kan bedst lide chokolade vs. X kan bedst lide vanilie.
Så finder man selv på en masse modsatte svar som gæsterne skal gætte.

11) Lej en backdrop og tag sjove og festlige fotos

En anden mulighed er også at man kan lave en sjov foto zone, hvor gæsterne kan gå hen og tage sjove og festlige fotos i løbet af festen.
En backdrop er en fotobaggrund, som man stiller op, så billederne bliver flotte og festlige at se på og du vil få de smukkeste minder fra din konfirmation.
Vores backdrops er utrolig smukke og bidrager til en festlig stemning i et lokale. Backdroppen er “levende” forstået på den måde at pailletterne som backdroppen består af bevæger sig med luften og de spejlblanke pailletter reflekterer lys rundt i lokalet og så skaber backdroppen en WOW-faktor fordi de er så utrolig smukke.

Når man lejer en backdrop fra Mybackdrop.dk følger der altid et gratis ringlight med i lejen, så du på den måde ikke skal bekymre dig om belysningen i lokalet. Dine fotos vil altid blive perfekt oplyste.
Et ringlight kan til dels fungere som en Photobooth, fordi man kan montere en telefon på den, som står til rådighed i gennem hele arrangementet. Man indstiller telefonen til at have en selvudløser på 10 sekunder og så kan folk selv betjene sig selv.
Der medfølger også en selvudløser fjernbetjening, så dine gæster kan tage fotos når de trykker på knappen.
Hvis man gerne vil gå all-in for sine gæster, kan man supplere backdroppen med et selfiekamera/photobooth fra for eksempel Selfiecircle.dk

En backdrop vil give hele festen en upgrade så lokalet får en mere festlig vibe.
Her er et par tips til hvordan du kan bruge en backdrop til en konfirmation

-Brug den som en dekorativt element i jeres festlokale.

-Brug den som en selfieboks, så alle får flotte billeder fra dagen.

-Brug den som en mulighed for at have det sjovt med venner og familie.

Kig på mybackdrop.dk og find den backdrop som passer til din fest.

Ringlight til backdrop
Diamantpakken
fest backdrop